Bruids Nieuws

Welke bloemen kies je voor je bruidsboeket

Trouwen

Bloemen zijn een belangrijk onderdeel van een bruiloft. De juiste bloemen zorgen voor een feestelijke en kleurrijke sfeer. Een bruidsboeket is een van de belangrijkste accessoires van de bruid. Het bepaald hoe je eruit ziet. Zeker als je het combineert met bloemen in je haar. Welke bloemen kun je het best kiezen voor op je bruiloft?

Bloemen op je bruiloft

Bloemen zijn op meerdere manieren vertegenwoordigd op een bruiloft. De volgende stukken met bloemen zijn over het algemeen op de bruiloft aanwezig:

 • Bruidsboeket, bepalend en passend bij de bruidsjurk
 • Bloemen in het haar, afhankelijk of je dat mooi vind
 • Corsages, voor de mannen
 • Bloemstuk voor op de trouwauto, niet perse nodig
 • Aankleding van de kerk, als je in de kerk trouwt
 • Aankleding van de feestlocatie, wel zo leuk en gezellig
 • Bloemblaadjes voor de bruidsmeisjes en de bruidsjonkers

bloemen op je bruiloft

Vaak worden voor alle bloemversieringen overeenkomstige bloemen gebruikt, dan wel dezelfde kleur of dezelfde soort. Bijvoorbeeld alleen maar rozen of alleen maar witte bloemen. Op deze manier zorg je ervoor dat je bruiloft een thema heeft dat telkens terugkomt.

De kleur van de bloemen

Als je trouwt kies je meestal voor witte bloemen. Dit hoeft natuurlijk helemaal niet. Een kleurthema op bruiloften is heel gewoon. Het is wel handig om niette kiezen voor een heel specifieke kleur of bloem, het kan zo maar zijn dat deze tijdens je bruiloft niet verkrijgbaar zijn.

Bedenk wel dat aan kleuren van bloemen verschillende betekenissen worden toegekend. Kies dus liever niet voor een rouwkleur. De volgende kleuren kunnen een extra betekenis aan je bruiloft toevoegen:

 • Blauw is de kleur van de hemel en wordt geassocieerd met onschuld en oneindigheid.
 • Rood is natuurlijk de kleur van liefde en hartstocht.
 • Wit staat voor waarheid en zuiverheid. Om deze reden is wit ook de meest gekozen kleur op een bruiloft.
 • Roze is de kleur van romantiek, tederheid en liefde. Deze kleur kan variëren van felroze tot zachtroze.

De keuze van de bloemen

Ook aan de soort bloem wordt een bepaalde betekenis gegeven. Voorbeelden van bloemen die veel gebruikt worden op een bruiloft zijn:

 • Appelbloesem wat staat voor rijkdom en welvaart.
 • Een fresia staat voor vertrouwen.
 • Gele rozen stonden vroeger voor jaloezie, maar betekenen tegenwoordig vreugde. Ze staan fleurig in een boeket.
 • Een combinatie van witte en rode rozen staat voor altijd samenzijn.
 • De roos staat natuurlijk voor ware liefde. Een roos is de meest voorkomende bloem op een bruiloft.
 • Een lelie wordt geassocieerd met zuiverheid, puurheid en onschuld.
 • Klimop draagt de betekenis van een sterke evenwichtige relatie.
 • Een orchidee staat voor schoonheid.
 • Viooltjes zijn een teken van trouw en verbondenheid.

Het is leuk om een bepaalde bloemsoort of een bepaalde kleur in je bruidsboeket te kiezen. Deze bloem of kleur komt dan ook terug in de corsages bij de mannen. Je kunt rekening houden met de betekenis van de bloemen, maar je kunt dit natuurlijk ook helemaal los laten en kiezen wat je mooi vind.

Bloemen of toch niet?

Bloemen uitkiezen is nog niet zo makkelijk, er is heel veel keus, en je moet je ook nog aan de verkrijgbaarheid ervan houden. Kies uiteindelijk voor wat je mooi vind!

Slank in je bruidsjurk op de dag van je leven!

Op de mooiste dag van je leven wil je er natuurlijk zo mooi mogelijk uitzien. Het maakt niet uit of je elkaar al heel lang kent of maar pas, of dat je aanzoek aan zag komen of het samen hebt overlegd, voor iedereen is de trouwdag heel belangrijk en wordt er met grote vreugde naar toe geleefd.

De mooiste bruidsjurk

Welke vrouw heeft er nu geen fantasie over hoe deze dag er uit moet zien. De mooiste locatie, vrienden, familie, het feest en de taart. Alles moet perfect zijn. De bruidsjurk is misschien wel het belangrijkste onderdeel voor de bruid om over te fantaseren. Een lange sluier of juist een heel mooie hoepelrok afgezet met diamantjes, of een jurk afgewerkt met (nep) bont, het kan allemaal. Of denk eens aan de bruidsjurk van Kate Middleton, misschien is dat wel je ultieme droomjurk. Welke bruidsjurk je ook kiest, je wilt er die dag zo mooi mogelijk uit zien, dus ook je lichaam moet er zo mooi mogelijk uitzien.

bruidsjurk

 

 

 

 

 

 

 

Daarom is het als bruid fijn om nog een paar kilo af te vallen voor de trouwdag zodat je bruidsjurk net iets mooier zit.Om je te helpen nog snel wat kilootjes te verliezen voor de grote dag, heb ik wat tips voor je verzameld die je kunnen helpen de belangrijkste dag stralend tegemoet te gaan.

Tip 1: Houdt je doel voor ogen

Verscheidene weken voor je trouwdag is het handig om te minderen met tussendoortjes. Als je steeds denkt aan je doel, je trouwdag, dan zal het makkelijker zijn om niet te snoepen of ongezonde tussendoortjes te nemen. Als je even een moeilijke dag hebt door stress of omdat je allerlei zaken moet regelen, zorg dan dat je iets zoekt om jezelf af te leiden. Ga bijvoorbeeld een stukje wandelen met ene vriendin of iets anders leuks doen, maar houdt vooral je doel in het achterhoofd. Probeer je zelf slank te visualiseren in je mooie jurk, dit is de beste motivatie om van de snacks af te blijven.

Tip 2: Laat alcohol staan

Laat alcohol tot de bruiloft staan, er zitten meer calorieën dan je denkt in dat glaasje wijn of dat flesje bier. Wat er nog bij komt is dat je van alcohol meer trek krijgt in een lekkere versnapering of nog een glaasje. En dat is nu zo zonde, ongemerkt krijg je toch teveel energie binnen dat als vet wordt opgeslagen en dat wil je nu juist vermijden voor je grote dag. Laat daarom alcohol een paar weken staan en je zult zien dat je nog wat gewicht verliest zonder al teveel moeite.

Tip 3: Drink genoeg water

Soms als je honger of trek hebt wordt dit veroorzaakt doordat je te weinig gedronken hebt. Kies in dat geval het liefst voor water. Het bevat geen calorieën in tegenstelling tot allerlei fruitsapjes of frisdranken. Nog beter is het om ijswater te drinken, je lichaam verbrand dan extra energie. In de winter is dit alleen niet zo heel aangenaam.

Tip 4: Wandel elke dag minstens een half uur

Deze tip volg je alleen een paar weken voor de bruiloft. Ga lekker elke dag minimaal een half uurtje wandelen. Doe dit wel op tempo zodat je je hartslag verhoogt. Je zult zien dat je het heerlijk gaat vinden om bijvoorbeeld na het avondeten even naar buiten te gaan. Je eten zakt terwijl je toch actief bezig bent in plaats van dat je onderuit gezakt voor de tv hangt. Misschien vind je het zelfs wel zo lekker dat je er na je bruiloft mee door gaat.